Skip to main content

STRIJE

Nisu uvijek povezane s debljinom ili neuravnoteženom prehranom

Strije su vrsta ožiljaka koji nastaju kada se koža rasteže ili skuplja brzo, obično zbog naglog rasta, debljanja, trudnoće ili drugih promjena u tijelu.

One su prilično česte i mogu se pojaviti na različitim dijelovima tijela, poput trbuha, bedara, stražnjice, grudi ili gornjeg dijela ruku.
Nažalost, potpuno uklanjanje strija može biti izazovno, ali postoje neki kozmetički tretmani i mjere koje mogu pomoći u njihovom smanjenju ili izgledu:

Postoje proizvodi na tržištu koji sadrže sastojke poput vitamina A, E, kolagena, hijaluronske kiseline ili retinoida koji mogu pomoći u hidrataciji kože i smanjenju izgleda strija.
Laseri mogu potaknuti proizvodnju kolagena i promijeniti izgled strija. Frakcijski laseri i pulsirajuće svjetlosne terapije često se koriste u takvim slučajevima.

Izvođenje nekirurškog liftinga...

Mikrodermoabrazija je postupak uključuje uklanjanje vanjskog sloja kože, potičući regeneraciju novih stanica kože.

Kemijski / kiselinski piling može pomoći u uklanjanju vanjskog sloja kože kako bi se potaknuo rast novih stanica.

Microneedling uređaji koriste sitne iglice kako bi probušile površinu kože, potičući regeneraciju i proizvodnju kolagena.

Važno je napomenuti da učinkovitost ovih tretmana može varirati ovisno o tipu kože i dubini strija. Također, neki od tih tretmana mogu zahtijevati više sesija kako bi se postigli željeni rezultati.

Prije nego što se odlučite za određeni tretman, preporučljivo je konzultirati se s dermatologom ili kozmetičkim stručnjakom kako bi se procijenio Vaš slučaj i preporučili najbolji tretmani ili kombinacija tretmana za Vašu kožu i strije. Također, održavanje zdravog načina života, hidratacija kože, kao i redovito vježbanje uz zdravu prehranu, mogu pomoći u održavanju elastičnosti kože i smanjenju pojave novih strija.

Open chat
Hello 👋
Can we help you?