Skip to main content

STIMULACIJA

MIŠIĆA LICA

Ponekad nismo svjesni za koliko malo – za sebe možemo napraviti puno…

Stimulacija mišića lica je tehnika koja ima širok spektar koristi, od estetskih do terapijskih. Ljudi često koriste različite metode kako bi ojačali mišiće lica i postigli različite ciljeve, a rezultati mogu biti impresivni.

Estetski aspekti
Stimulacija mišića lica postala je popularna u kozmetičkoj industriji kao neinvazivna alternativa za smanjenje bora i poboljšanje tonusa kože. Kroz vježbe lica ili električnu stimulaciju, mišići postaju toniraniji, što može rezultirati smanjenjem pojave bora i opuštenosti kože. Ovo može pomoći u postizanju mlađeg izgleda bez potrebe za kirurškim zahvatima.

Poboljšanje zdravlja mišića lica
Stimulacija mišića lica također može imati zdravstvene koristi. Osobe koje imaju probleme poput disfunkcije temporomandibularnog zgloba (TMJ) ili facijalne pareze često koriste tehnike stimulacije kako bi ojačali mišiće lica i poboljšali funkciju. Fizioterapeuti često preporučuju određene vježbe lica za ljude koji imaju probleme s govorom ili žvakanjem.
Utjecaj na mentalno zdravlje
Nedavna istraživanja također sugeriraju da stimulacija mišića lica može imati pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje. Aktiviranje određenih mišića lica, poput osmijeha, može potaknuti oslobađanje endorfina i dopamina, što može poboljšati raspoloženje i smanjiti razinu stresa.

U estetskim centrima postoje različite metode za stimulaciju mišića lica koje se često koriste kako bi se postigao efekt pomlađivanja:

Elektrostimulacija mišića: Ovo je tehnika koja koristi blage električne impulse kako bi stimulirala mišiće lica. Ovi uređaji često imaju različite programe koji ciljaju različite dijelove lica i mišiće, pomažući u toniranju i jačanju mišića.

Masaža lica: Ručna masaža lica može biti vrlo efikasna u stimulaciji mišića. Različite tehnike masaže mogu ciljati različite mišićne grupe, poboljšavajući cirkulaciju krvi i potičući jačinu tonusa mišića lica.

Vježbe za lice: Ove vježbe su slične vježbama za tijelo, ali se fokusiraju na mišiće lica. To mogu biti pokreti poput podizanja obrva, masiranja vilice ili izvođenja određenih ekspresivnih pokreta kako bi se ojačali i tonirali mišići lica.

Radiofrekvencija i laserske terapije: Ove tehnike mogu poticati proizvodnju kolagena i poboljšati tonus kože, što indirektno može uticati na jačanje mišića lica.

Kako biste dobili, najbolji izbor za stimulaciju mišića lica, individualno i baš za Vas, kontaktirajte nas u našem medicinsko – estetskom centru Irini i zajedno pronađimo najbolje rješenje za Vas…

Open chat
Hello 👋
Can we help you?