Skip to main content

SPECIJALISTIČKI

PREGLED

Održavajte zdravlje kože, kose i noktiju…

Specijalistički dermatološki pregled ključan je za održavanje zdravlja kože, kose i noktiju.

Onog trenutka kada se odlučite za dermatološki, specijalistički pregled, ono što prije svega možete očekivati jest anamneza. Dermatolog će porazgovarati s Vama o razlozima dolaska, Vašim simptomima, povijesti bolesti, alergijama ukoliko ih imate, lijekovima ukoliko ih uzimate i obiteljskoj anamnezi općenito.

Liječnik će pregledati Vašu kožu, tražeći promjene boje, teksture, veličine, simetrije ili prisutnosti bilo kakvih lezija. Na temelju pregleda, dermatolog će postaviti dijagnozu ili preporučiti dodatne testove za potvrdu dijagnoze.
Ako je potrebno, dermatolog može koristiti dermatoskop – instrument koji omogućuje detaljniji pregled madeža i drugih lezija kože.
Liječnik, specijalist dermatologije će preporučiti odgovarajući tretman ili terapiju za Vaše stanje. Također će pružiti savjete o njezi kože, prevenciji određenih stanja i preporukama za zaštitu od sunca.
U slučaju kroničnih ili ozbiljnijih stanja, dermatolog može zakazati kontrolne preglede kako bi pratio napredak terapije ili moguće promjene.

Kako se pripremiti za pregled:

1. Razmislite o svojim simptomima ili promjenama na koži kako biste ih mogli opisati dermatologu.

2. Pripremite popis lijekova koje uzimate, uključujući vitamine ili dodatke prehrani.

3. Nemojte se ustručavati postaviti pitanja o svojoj koži, tretmanima ili prevenciji.

Dermatološki pregledi su važni za očuvanje zdravlja kože, a redoviti pregledi mogu pomoći u ranom otkrivanju i liječenju raznih kožnih problema. Ako primijetite bilo kakve promjene na koži ili imate specifične probleme, važno je potražiti savjet dermatologa kako bi se pravodobno reagiralo i spriječile eventualne komplikacije. Obratite se s povjerenjem u medicinsko – estetski centar Irini i rješite se nedoumica ukoliko ih imate.

Open chat
Hello 👋
Can we help you?