Skip to main content

KRIOTERAPIJA

Smanjuje upale – ublažava bol

Krioterapija je terapijski postupak koji uključuje primjenu niskih temperatura radi liječenja različitih zdravstvenih problema. Postoje različite vrste krioterapije, od lokalne primjene hladnoće na određeni dio tijela do postupaka kao što je zamrzavanje tkiva ili cijelog tijela.

Lokalna krioterapije uključuje primjenu hladnih kompresa, ledene vode ili gelova na specifično područje tijela radi smanjenja oticanja, upale ili ublažavanja boli. Ovo se često koristi u sportskoj medicini za tretiranje sportskih ozljeda. Kriokirurgija je postupak koji koristi ekstremno niske temperature kako bi se uništile abnormalne ili bolesne stanice. Primjerice, u liječenju raka kože koristi se tehnika zamrzavanja tumora tekućim dušikom ili drugim tvarima kako bi se uništile tumorske stanice.

Cjelotjelesna krioterapija je postupak koji uključuje izlaganje cijelog tijela ekstremno niskim temperaturama, obično u prostoru nazvanom kriokomora. Osoba ulazi u tu komoru na kratko vrijeme, a temperatura može biti i do -110°C. Ova vrsta krioterapije koristi se za različite svrhe, uključujući smanjenje upale, ublažavanje bolova, poboljšanje cirkulacije i općenito poboljšanje zdravlja.

Krioterapija ima nekoliko prednosti, uključujući smanjenje boli, ublažavanje upale, ubrzanje procesa ozdravljenja i poboljšanje općeg osjećaja blagostanja.

Međutim, postoje i određeni rizici, poput ozeblina ili iritacije kože, stoga je važno da se krioterapija izvodi pod nadzorom stručnjaka.

S obzirom da za sve naše klijente i pacijente težimo isključivo najboljem, u medicinsko – estetskom centru Irini rade i surađuju s nama, isključivo stručnjaci i specijalisti određenog područja.

Open chat
Hello 👋
Can we help you?