Skip to main content

KEMIJSKI

PILING

Revolucionarna metoda za očuvanje kože

Kemijski piling je jedna od najpopularnijih metoda pomlađivanja kože koja se koristi diljem svijeta.

Ova tehnika, koja se temelji na primjeni kemijskih otopina na kožu lica, vrata ili ruku, pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože, potiče obnovu kože i smanjuje znakove starenja, ožiljke i druge nedostatke kože.

Kako kemijski piling djeluje?
Ovaj postupak radi tako da se na kožu nanosi kontrolirana količina kemijske otopine koja potiče ljuštenje vanjskog sloja kože. Ovisno o tipu kože i željenim rezultatima, koriste se različite vrste kiselina poput glikolne, salicilne ili mliječne kiseline. Te kiseline djeluju na razgradnju veza između stanica kože, omogućujući tako uklanjanje mrtvih stanica i potičući regeneraciju novih stanica.

Vrste kemijskih pilinga

Površinski piling – koristi se blaža kiselina poput voćnih kiselina i djeluje na vanjski sloj kože. Ovaj tip pilinga pogodan je za uklanjanje blagih pigmentacija, finih linija i površinskih nedostataka.

Srednji piling – koristi se jača koncentracija kiselina i prodire dublje u kožu. Ovaj piling učinkovito tretira umjerene bore, ožiljke od akni, kao i pigmentaciju.

Duboki piling – ovo je intenzivan postupak koji prodire u dublje slojeve kože. Koristi se jaka kiselina poput fenola. Duboki piling koristi se za ozbiljne probleme kože poput dubokih bora, ozbiljnih oštećenja kože i teških ožiljaka.

Prednosti kemijskog pilinga:

  • uklanja mrtve stanice i potiče stvaranje novih stanica, što rezultira glađom kožom,
  • pomaže u smanjenju bora, finih linija i hiperpigmentacije,
  • djelotvoran je u tretiranju akni, ožiljaka od akni i neujednačenog tena,
  • površinski i srednji pilinzi obično imaju kraće vrijeme oporavka od dubokih pilinga.

Nakon postupka

Nakon kemijskog pilinga, koža može biti osjetljiva na sunce, stoga je važno koristiti zaštitu od sunca kako bi se spriječilo oštećenje kože. Također, važno je pridržavati se uputa dermatologa ili stručnjaka za njegu kože kako bi se osiguralo pravilno zacjeljivanje i najbolji rezultati.

Kemijski piling je siguran postupak kada se provodi pod nadzorom stručnjaka, ali je važno konzultirati se s dermatologom kako bi se odabrala odgovarajuća vrsta pilinga i postigao najbolji mogući rezultat.

Obratite nam se s povjerenjem i dobrodošli u Irini!

Open chat
Hello 👋
Can we help you?