Skip to main content

DERMALNI

FILERI

Dermalni fileri su gel tvari koje se injektiraju ispod kože kako bi se postigao mladolik izgled, smanjile bore ili naglašene konture.

Popularni kozmetički tretmani koji se koriste za popunjavanje bora, oblikovanje i voluminizaciju različitih područja lica, vrata i dekoltea su tretmani dermalnim filerima.

Glavni sastojci dermalnih filera su hijaluronska kiselina, kalcijev hidroksiapatit, polikaprolakton ili polimetilmetakrilat.
Hijaluronska kiselina je najčešći sastojak i prirodno se nalazi u koži. Ona privlači vodu i pomaže koži zadržati vlagu, dajući joj hidratiziran i pun izgled.

Dermalni fileri se koriste za različite svrhe na licu:
Popunjavanje bora - koriste se za smanjenje finih linija i bora oko očiju, nosa, usta i čela.
Povećanje volumena - mogu pomoći u naglašavanju jagodica, povećanju volumena usana ili podizanju opuštene kože.
Konturiranje lica - fileri se mogu koristiti za oblikovanje lica, naglašavanje određenih dijelova poput brade ili definiranje linije čeljusti.

Osim na licu, dermalni fileri se sve više koriste na vratu i dekolteu radi pomlađivanja kože, smanjenja bora, kao i popunjavanja gubitka volumena.

Iako su dermalni fileri popularni i često se koriste za kozmetičke svrhe, ključno je da ih primjenjuju samo kvalificirani stručnjaci, odnosno liječnici.

Iskusan estetski liječnik ili dermatolog s odgovarajućim obukama ima znanje o anatomiji lica, razumijevanje različitih tipova kože i potrebnih tehnika za sigurnu i učinkovitu primjenu filera.

Neprofesionalna primjena filera može rezultirati komplikacijama poput prekomjernog punjenja, neujednačenog rezultata ili čak infekcija. Važno je da pacijenti traže certificirane stručnjake i raspravljaju o očekivanjima i mogućim rizicima prije tretmana.

Tretmani dermalnim filerima idealni su za postizanje mladolikog izgleda i poboljšanja izgleda kože na različitim dijelovima lica, vrata i dekoltea.

Open chat
Hello 👋
Can we help you?